You are here: Αρχική TMHMATA ΑΤΟΜΙΚΑ Σκάκι

Α.Σ. ΑΡΗΣ - Επίσημη Ιστοσελίδα

Σκάκι

Το σκακιστικό τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την –για τέταρτη συνεχή χρονιά- λειτουργία των προ-αγωνιστικών τμημάτων του, που απευθύνονται σε παιδιά –αγόρια και κορίτσια- ηλικίας από 5 έως 13 ετών, αρχάρια ή όχι.

Η παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία του σκακιού είναι μεγάλη. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας.

Στις προηγούμενες χρονιές οι μικροί σκακιστές του ΑΡΗ διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες και σε διάφορα τουρνουά, όπως π.χ. ο 8χρονος Σοφοκλής Ακριτίδης και ο 9χρονος Ευάγγελος Λιάμος, αλλά και βοήθησαν σημαντικά την α’ ομάδα, αγωνιζόμενοι σ’ αυτήν.

Τα προ-αγωνιστικά τμήματα θα παρέχουν προπονήσεις- θεωρητικά μαθήματα, μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε παιδί (2 ή 4 εκπαιδευτικές ώρες)-αναλόγως του επιπέδου που θα επιλέξει-,εσωτερικούς –φιλικούς- αγώνες προετοιμασίας, ενώ θα διοργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα, ανοικτά τουρνουά, και συναντήσεις με ομάδες παίδων άλλων σκακιστικών συλλόγων.

Οι προπονητές των τμημάτων είναι γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι στο σκακιστικό χώρο, και έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας προπονητικό έργο.  Στόχος είναι τα παιδιά αυτά να παίξουν 40 τουλάχιστον επίσημες αξιολογημένες παρτίδες και ει δυνατόν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, μετά από 2-3 έτη.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων που θα διαχωριστούν και κατά ηλικιακές κατηγορίες.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου του 2017 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αφού τότε διεξάγονται τα παιδικά-νεανικά και τα σχολικά πρωταθλήματα).

Υπογραμμίζεται πως για τα αρχάρια παιδιά η συμμετοχή στις προπονήσεις θα είναι ελεύθερη, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Σημειώνεται πως στις 7 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και τμήμα ενηλίκων, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εγγραφούν τουλάχιστον οκτώ ενδιαφερόμενοι.

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται, σε έναν ανακαινισμένο και μεγαλύτερο χώρο, στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της Παπαναστασίου 154 (γωνία με την οδό Ματθαίου).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του σκακιστικού τμήματος κ. Βαγγέλη Βιδάλη, στο τηλέφωνο 6972 906316,

Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις του σκακιστικού τμήματος δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σάιτ του Α.Σ. ΑΡΗΣ www.arisac.gr/sports/individual-sports/skaki

στο f:   www.facebook.com/pages/ΑΡΗΣ-ΣΚΑΚΙ

και στο www.twitter.com/ARΗSkaki

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 12:31

Μικροί σκακιστές εν δράσει

Συναρπαστικά ήταν τα εσωτερικά πρωταθλήματα μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών των παιδικών τμημάτων του Α.Σ.ΑΡΗΣ.

Τιμητική εκδήλωση για τους παίκτες και τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος του Α.Σ.ΑΡΗΣ.

Άθλος για την σκακιστική ομάδα του ΑΡΗ η όγδοη θέση καθώς έπρεπε να ξεπεράσει τόσο την απειρία όσο και τις ελλείψεις σε παίκτες.

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 15:44

Αγώνες προετοιμασίας στο σκάκι

Τουρνουά προετοιμασίας εν όψει των σχολικών πρωταθλημάτων σκακιού την επόμενη εβδομάδα είχαν οι αθλητές του ΑΡΗ.

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 13:36

Αγώνες πρωταθλήματος στο σκάκι

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 23-24/1

Με αγώνες τόσο για το κύπελλο όσο και για το πρωτάθλημα ξεκινά η χρονιά για το σκακιστικό τμήμα του ΑΣ ΑΡΗΣ.

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 14:12

Ανακοίνωση ΑΣ ΑΡΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου , επισκέφθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου τον Πρόεδρο του ΑΣ ΑΡΗΣ, κ. Ιωάννη Ψηφίδη, οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές κκ. Γιάννης Βένος, Γιώργος Ζήνδρος και Γιάννης Μιχαλήτσος . Τον διαβεβαίωσαν πως θα βρίσκονται δίπλα στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης για το δύσκολο έργο που ανέλαβε και του ευχήθηκαν καλύτερες μέρες και περισσότερες επιτυχίες στον Σύλλογο κατά τη θητεία της.

Σελίδα 1 από 5

Τμηματα

Ανδρικά
Γυναικεία
Ατομικά
Τμήματα Υποδομής

Σκάκι

ARIS Links

pae_aris-banner.jpg

kae-banner 1.jpg

lesxi filwn arh.jpg


Τα γραφεία του Α.Σ. ΑΡΗΣ βρίσκονται στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί της Αλκμήνης 69, 2ος Όροφος, ΤΚ 542 49.