You are here: Αρχική TMHMATA ΑΤΟΜΙΚΑ Σκάκι

Α.Σ. ΑΡΗΣ - Επίσημη Ιστοσελίδα

Με τη συμμετοχή 46 -συνολικά- παιδιών από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Κατερίνη, Νάουσα, κ.ά. διεξήχθη το Σάββατο 3 Ιουνίου το 5ο ανοικτό τουρνουά ΑΡΗΣ-RAPID παίδων.

5ο ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

AΡΗΣ-RAPID  ΠΑΙΔΩΝ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 (ώρες 10.00 – 15.00)

- 6 γύρων, ελβετικό σύστημα -

Ολοκληρώθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα σκακιού Π.Ο.Α’ Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής με τη διεξαγωγή του 9ου γύρου την Κυριακή 2 Απριλίου.

Ο ΑΡΗΣ αναδείχθηκε ισόπαλος 5-5 με τον Γαλαξία και κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη.

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 12:49

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ , Ελευθέριο Αρβανίτη και στην οικογένειά του, για την απώλεια της μητέρας του, Ευγενίας Αρβανίτη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάζει...

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 13:57

Με το δεξί οι μικροί σκακιστές του ΑΡΗ!

Ικανοποιητικά ξεκίνησαν την αγωνιστική σεζόν 2016-17 οι παίδες σκακιστές του ΑΡΗ.

Το σκακιστικό τμήμα του Α.Σ. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την –για τέταρτη συνεχή χρονιά- λειτουργία των προ-αγωνιστικών τμημάτων του, που απευθύνονται σε παιδιά –αγόρια και κορίτσια- ηλικίας από 5 έως 13 ετών, αρχάρια ή όχι.

Η παιδαγωγική και εκπαιδευτική αξία του σκακιού είναι μεγάλη. Τα παιδιά μαθαίνουν να βασίζονται στις δικές τους ικανότητες, αποκτούν κριτικό πνεύμα και αυτογνωσία, σκέπτονται, εκτιμούν, αξιολογούν και σχεδιάζουν χωρίς τον παράγοντα τύχη, που δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα μίας σκακιστικής παρτίδας.

Στις προηγούμενες χρονιές οι μικροί σκακιστές του ΑΡΗ διακρίθηκαν στους σχολικούς αγώνες και σε διάφορα τουρνουά, όπως π.χ. ο 8χρονος Σοφοκλής Ακριτίδης και ο 9χρονος Ευάγγελος Λιάμος, αλλά και βοήθησαν σημαντικά την α’ ομάδα, αγωνιζόμενοι σ’ αυτήν.

Τα προ-αγωνιστικά τμήματα θα παρέχουν προπονήσεις- θεωρητικά μαθήματα, μία ή δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε παιδί (2 ή 4 εκπαιδευτικές ώρες)-αναλόγως του επιπέδου που θα επιλέξει-,εσωτερικούς –φιλικούς- αγώνες προετοιμασίας, ενώ θα διοργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα, ανοικτά τουρνουά, και συναντήσεις με ομάδες παίδων άλλων σκακιστικών συλλόγων.

Οι προπονητές των τμημάτων είναι γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι στο σκακιστικό χώρο, και έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας προπονητικό έργο.  Στόχος είναι τα παιδιά αυτά να παίξουν 40 τουλάχιστον επίσημες αξιολογημένες παρτίδες και ει δυνατόν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, μετά από 2-3 έτη.

Θα λειτουργήσουν τμήματα αρχάριων και προχωρημένων που θα διαχωριστούν και κατά ηλικιακές κατηγορίες.

Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουνίου του 2017 (με διακοπές τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, αφού τότε διεξάγονται τα παιδικά-νεανικά και τα σχολικά πρωταθλήματα).

Υπογραμμίζεται πως για τα αρχάρια παιδιά η συμμετοχή στις προπονήσεις θα είναι ελεύθερη, χωρίς οποιαδήποτε χρηματική επιβάρυνση, έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.

Σημειώνεται πως στις 7 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και τμήμα ενηλίκων, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα εγγραφούν τουλάχιστον οκτώ ενδιαφερόμενοι.

Το σκακιστικό τμήμα στεγάζεται, σε έναν ανακαινισμένο και μεγαλύτερο χώρο, στο γήπεδο του Αρη, κάτω από τη Θύρα 1. Η είσοδος είναι επί της Παπαναστασίου 154 (γωνία με την οδό Ματθαίου).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο του σκακιστικού τμήματος κ. Βαγγέλη Βιδάλη, στο τηλέφωνο 6972 906316,

Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις του σκακιστικού τμήματος δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σάιτ του Α.Σ. ΑΡΗΣ www.arisac.gr/sports/individual-sports/skaki

στο f:   www.facebook.com/pages/ΑΡΗΣ-ΣΚΑΚΙ

και στο www.twitter.com/ARΗSkaki

Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 12:31

Μικροί σκακιστές εν δράσει

Συναρπαστικά ήταν τα εσωτερικά πρωταθλήματα μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών των παιδικών τμημάτων του Α.Σ.ΑΡΗΣ.

Τιμητική εκδήλωση για τους παίκτες και τους προπονητές του σκακιστικού τμήματος του Α.Σ.ΑΡΗΣ.

Σελίδα 1 από 6

Τμηματα

Ανδρικά
Γυναικεία
Ατομικά
Τμήματα Υποδομής

Σκάκι

ARIS Links

pae_aris-banner.jpg

kae-banner 1.jpg

lesxi filwn arh.jpg


Τα γραφεία του Α.Σ. ΑΡΗΣ βρίσκονται στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" επί της Αλκμήνης 69, 2ος Όροφος, ΤΚ 542 49.